Groente en fruit

De VitamineVersBron Joost en Marijke Bos

Maarnse Grindweg 12, 3951 LK Maarn Telefoon: 0343-441287

   
   

Gezond eten

winkel
winkel Hier vindt u enige linken naar pagina's met informatie over gezond eten.  

 

Schijf van vijf


Gezond eten is belangrijk voor een gezond leven. Gebruik daarom de vijf regels van de Schijf van Vijf: Gevarieerd, Niet te veel, Minder verzadigd vet, Veel groente, fruit en brood en Veillig. Eet jij volgens de Schijf van Vijf?

Download de brochure!
schijf van vijf
 
 
winkel

Groente en fruittest


Twee ons groente, twee stuks fruit. Deze slogan is er natuurlijk niet voor niets. Het is namelijk bewezen dat het gezond is om veel groente en fruit te eten. Zo helpen groente en fruit tegen overgewicht. In groente en fruit zitten namelijk weinig calorieën en veel voedingsvezels. Wat weet jij nog meer over groente en fruit?
 
Doe de test!
fruit
 
 
winkel

Vettest


Negen van de tien mensen eten te veel verzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte en vergoot zo de kans op hart- en vaatziekten. Gelukkig is er ook onverzadigd vet! Onverzadigd vet helpt om het cholesterolgehalte te verlagen en vermindert daardoor de kans op hart- en vaatziekten. Wat eet u?

Doe de test!
vet eten
 
 
  Openingstijden: Maandag 13.00 uur-17.00, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur-17.00 uur, zaterdag van 09.00 uur-12.30 uur, woensdag gesloten.